Манчестър Юнайтед направи първия си летен трансфер за 2019-а година, закупувайки крилото на Суонси Сити Даниел Джеймс. 21-годишният футболист премина медицинските прегледи на Карингтън и се превърна в първата покупка на Оле Гунар Солскяер, след като норвежецът замени Жозе Моуриньо на „Олд Трафорд” през миналия декември.

Сделката ще бъде утвърдена официално, когато през следващата седмица отвори летния трансферен прозорец. Юношата на уелския клуб вкара пет гола в 38-те си мача за „лебедите” през сезон 2018/19. Отделно Джеймс изигра и два мача за Уелс вече и бе много близо до трансфер в Лийдс Юнайтед през януари. Очаква се Ман Юнайтед да заплати на Суонси 15 милиона паунда с допълнителни три милиона лири за услугите на футболиста.

Джеймс бе привикан от селекционера на „драконите” Райън Гигс за квалификациите за EURO 2020, но напусна кампа на Уелс, след като го сполетя ужасна семейна трагедия, губейки своя баща. Все пак Джеймс е доверил на Гигс, че иска да е част от отбора за предстоящите мачове срещу Хърватия в събота и Унгария във вторник.

Той отбеляза единственият гол при важната победа над Словакия с 1:0 през март за Лигата на нациите.

Манчестър Юнайтед завърши на шесто място във Висшата лига, на пет точки от Топ 4 и през идния сезон ще играе в групите на Лига Европа.