Ръководството на Интер е предложило Мауро Икарди на Арсенал като част от сделката за голмайстора на лондончани Пиер-Емерик Обамеянг. Габонецът за момента отказва да подпише предложения му нов договор, а настоящият изчита след година.

Gulliver/GettyImages
10 снимки

Медиите на Острова твърдят, че в тази сложна ситуация от "Емиратс" са решили да се разделят с Обамеянг, за да могат да намалят загубите си. Интер пък иска Оба за евентуален заместник на Лаутаро Мартинес. 

Икарди в момента играе под наем в Пари Сен Жермен, но най-вероятно няма да остане в клуба и през следващия сезон, въпреки че в договора има опция за закупуването му срещу 70 милиона евро. Тази сума обаче изглежда неприемливо висока на фона на настоящата ситуация. Твърди се, че самият Икарди иска да се завърне в Италия и да премине в Ювентус. Наполи също има интерес към аржентинеца. 

Обамеянг скоро ще стане на 31 години, докато Икарди е на 27. Освен това договорът на габонеца изтича след година, докато аржентинецът е обвързан с Интер до лятото на 2022. Това прави ситуацията около цената на двамата различна, така че едва ли може да става дума за директна замяна.