Легендата на Арсенал - Тиери Анри, коментира бъдещето на една от звездите на "топчиите" - Пиер-Емерик Обамеянг. По всяка вероятност габонецът ще си тръгне от "Емирейтс", тъй като не желае да поднови договора си. 

Откакто пристигна в Лондон Обамеянг отбеляза 61 гола в 97 срещи, но контрактът му изтича следващото лято, а преговорите относно удължаването се провалят постоянно. 

18 снимки

"Всеки ще направи каквото трябва. Как да кажа на някого да остане, когато самият аз си тръгнах? Но тези неща се случват и това не убива любовта, която имаш към отбора", заяви Анри пред Sky Sports.

"Като фен на Арсенал искам да остане, но като футболист знам, че той ще обсъди ситуацията с близките си и ще избере най-доброто за него. Ако си фен на Арсенал, няма да искаш той да си тръгне, но кариерата си е негова, не знам какво се върти в главата му. Не искам да си ходи, но трябва да разберем, че животът си е негов и ако има нужда от нещо друго, трябва да го разберем."

"Знам само, че ще ми липсват головете му. Въпреки това уважавам хората и това, през което са преминали. Просто всеки фен на Арсенал, който казва, че би искал да си тръгне, е луд", допълни легендата.