Адвокатът на Мауро Икарди Летерио Пино е уверен, че нападателят ще продължи да носи екипа на ПСЖ и през следващия сезон. Аржентинецът играе под наем на „Парк де Пренс“ от Интер и ако парижани искат да го задържат ще трябва да платят 70 милиона евро.

23 снимки

„Леонардо знаеше какво ще даде Мауро през сезона“, каза Пино пред Radio Kiss Kiss.

“Той не игра в няколко мача от Шампионската лига, но това беше само, защото ПСЖ притежаваше 18 други добри футболисти. Според мен Леонардо иска да го задържи и се надявам ПСЖ да го направи. Със сигурност това е идеята. Мауро е обичан от всички. Тези, които го познават, говорят добре за него, както като професионалист, така и като личност“, добави още той.

Пино бе попитан и дали има интерес към Икарди от Наполи. Адвокатът остави вратичка с евентуален трансфер в Южна Италия, ако сделката с ПСЖ не стане факт.

„Де Лаурентис винаги е правил всичко по силите си, за да привлече Мауро в Наполи. Миналото лято беше точното място, но в неподходящ момент, защото Икарди искаше да остане в Интер и не смяташе да предаде феновете на „нерадзурите“, каза Пино.

„Де Лаурентис от много години се опитва да привлече Икарди. В момента, от уважение към ПСЖ, Мауро иска да остане в Париж. В случай, че французите не приемат опцията за закупуване, той ще може да вземе правилното решение след разговор с Интер и Уанда Нара. Наполи е голям клуб. Икарди никога не е крил обичта си към отбора и Марадона“, заяви адвокатът.

„Идеята, че капитанът на Интер ще отиде в Ювентус, ми се струва малко несериозна. Не го виждам като осъществима задача. Контактите между Икарди и Наполи се случиха през миналото лято, след което сезонът приключи. Сега президентите мислят за кампанията, а не за пазара“, каза Пино.