Легендарният полузащитник на Интер Никола Берти смята, че „нерадзурите” ще са на нивото на шампиона Ювентус, ако бъде закупен Артуро Видал.

Чилийският полузащитник е на прага на трансфер с отбора от Милано, като интеристите ще трябва да платят 20 милиона евро на Байерн Мюнхен за услугите му.

„Ако вземем Видал, то Интер ще бъде супер. Много го харесвам като играч, тъй като може да тича непрестанно и по целия терен. Физическите усилия са най-важните в модерния футбол. Той е играч, който оставя и душата си на терена и се бори за всяка топка. Надявам се, че информациите, че идва при нас ще се окажат верни”, сподели Берти пред La Tercera.

Никола Берти

източник: Gulliver/GettyImages

„Артуро Видал дава много на всички свои съотборници, както като играч, така и като лидер на терена. Вземем ли го, ние ще бъдем на едно ниво с Ювентус. Убеден съм в това. Видал го сравнявам със сънародника му – Иван Саморано. Той беше същият, а тифозите харесват играчите, които се борят на терена до самия край. Заиграе ли със „синьо-черната” фланелка съм сигурен, че ще стане любимец на феновете”, продължи бившият полузащитник на Интер.

Бившият италиански национал бе запитан как би се справил Интер в центъра на терена, ако играят Раджа Наинголан и Артуро Видал, а той сподели: „Представете си това. Двама много добри играчи с тази неизчерпаема енергия”, завърши Берти.