Ръководството на Интер направи първи стъпки по сензационен трансфер – привличането на Лука Модрич от Реал Мадрид. Новината за това бе потвърдена едновременно от „Скай Италия” и „Гадзета дело спорт”.

32-годишният полузащитник преди няколко седмици бе награден със Златната топка на Мондиал 2018 заради силното си представяне за Хърватия, с който стигна до финала. В момента мнозина считат бившия ас на Тотнъм за най-силния полузащитник в света.

„Нерадзурите” са осъществили първи контакти с агентите на Модрич, които доста изненадващо не са отхвърлили вероятността за трансфер. Въпреки това сделката си остава трудоемко начинание, защото Реал Мадрид едва ли ще е в настроение да продава, а също така остава и въпросът за евентуалната заплата на Модрич на „Джузепе Меаца”.

Това няма да разубеди Интер, който иска един вид да отговори на големия конкурент Ювентус, който по-рано това лято впечатли света с привличането на Кристиано Роналдо. „Нерадзурите” вече стегнаха солидна селекция в лицето на Лаутаро Мартинес, Раджа Наинголан и Шиме Върсалко. Последният ще увеличи хърватската колония в Интер, където играят още Марсело Брозович и Иван Перишич. Очаква се този факт да окаже влияние върху Модрич, а в скоро време се очаква клубът да обяви и пристигането на Артуро Видал от Байерн Мюнхен. Последното обаче ще коства немалка сума пари, а според запознати все още по-вероятно Модрич да преподпише с Реал, отколкото да не го направи.