Ръководството на Интер възнамерява да предложи нов 3-годишен контракт на наставника Лучано Спалети още преди началото на сезон 2018/2019. Ходът говори доста за доверието, което шефовете на „нерадзурите” изпитват към специалиста, но в същото време може да се окаже и подводен камък.

Бившият наставник на Рома е начело на гранда от Милано вече година и успя да изпълни голямата цел – класиране в Шампионската лига. Това се случи с драматична победа над Лацио в последния кръг на първенството, с която Интер грабна 4-ото място изпод носа на „римските орли”.

Заради завръщането си в турнира на големите „нерадзурите” стяга амбициозна селекция това лято. На „Джузепе Меаца” вече пристигнаха Стефан де Фрай, Квадво Асамоа, Матео Политано, Федерико Димарко, Лаутаро Мартинес и Раджа Наинголан, а в момента се водят преговори с Артуро Видал от Байерн Мюнхен.

„Кориере дело спорт” твърди, че ръководството на клуба иска да възнагради Спалети с нов договор, който би трябвало да го обвърже до лятото на 2021 година. Новината определено ще зарадва феновете, но при евентуално слабо начало на сезона този контракт би могъл да се окаже силен коз в ръцете на Спалети.