Капитанът на Интер Мауро Икарди продължава да държи всички в клуба под напрежение относно съдбата си през лятото. Аржентинският голаджия заяви, че не знае какво го очаква за в бъдеще, но пък увери, че „нерадзурите” винаги „ще бъдат моят отбор”.

25-годишният нападател постоянно е свързван с трансфер в Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Челси. През настоящия сезон той се представя повече от силно, като има 26 гола в Серия А и тласка тима към завръщане в Шампионската лига.

Икарди напомни на Интер за Златан и Роналдо

„Да отбележа 100 гола с Интер в Серия А? Просто съм щастлив, че записах името си в историята на клуб като Интер”, коментира Икарди пред аржентинското издание „Оле”.

„Това е извор на гордост за мен, никога не съм си представял подобно нещо. Не е лесно да постигнеш такива цифри в Италия, така че благодаря на всичките си съотборници, които го направиха възможно.”

„Как толкова млад станах капитан на Интер? Това бе резултат от моята работа и моята отдаденост. Колкото до Шампионската лига, нещата не се развиха така, както се надявахме, но както винаги съм казвал, аз съм голям оптимист и съм убеден, че скоро ще бъдем там, където заслужаваме да бъдем.”

Икарди рязко стопира преговорите за нов контракт

„Трансферните слухове… Винаги е хубаво да бъдеш ценен и смятам, че те са резултат от моето израстване. Това е причината за всичките ми лични постижение, а големите клубове оценяват такива неща. Защо все още съм тук ли? Интер винаги е бил моят отбор. Когато бях малък, играех с тях на „Плейстейшън”. Винаги съм играл с тях. Затова се наслаждавам да бъда тук и да избрах да остана.”

„В същото време не мога да предричам бъдещето. По тази причина просто се наслаждавам на  настоящето и винаги ще давам най-доброто. Дали играя, за да остана част от Интер? Както казах вече, не зная какво ми готви бъдещето”, добави Икарди.