Голямата звезда и капитан на Интер Мауро Икарди изненадващо взе решение да замрази временно преговорите за нов договор. Това веднага поднови спекулациите, че бъдещето му е поставен под въпрос, още повече като се има предвид очевидния интерес на Реал Мадрид.

Съпругата на Икарди пречи на преговорите с Реал

Икарди го бива повече от Кристиано за годините си

Според „Кориере дело спорт” в Инер все още не са разтревожени от внезапното прекъсване на диалога, тъй като действащият контракт на голаджията е валиден за още 3 години. Все пак феновете имат основания за тревоги, тъй като се очакваше разговорите да приключат бързо и положително за клуба.

„Кориере дело спорт” твърди, че преди да вземе по-нататъшно решение, 25-годишният играч иска да вземе под внимание няколко фактора. Първият от тях е мястото, на което Интер ще завърши кампанията в Серия А. Евентуално разминаване с Шампионска лига за пореден сезон почти сигурно ще тласне Икарди далеч от „нерадзурите”. Следващият фактор е какви оферти от други отбори ще пристигнат. Освен Реал Мадрид от Икарди се интересуват още Челси, Байерн Мюнхен, Пари Сен Жермен и Манчестър Сити.

Към настоящия момент в договора на Икарди фигурира освобождаваща клауза на стойност 110 милиона евро, която е валидна само за чуждестранни отбори. Тя ще изтече на 15 юли, като това съвсем не значи, че евентуална продажба не е възможна и по-късно.