Трансферното лято бе много заето за Рома и Барселона, а двата отбора влязоха в директна битка за подписа на халфа на Бордо Малком.

В крайна сметка каталунският гранд надделя над римляните в преговорите за бразилеца, макар Рома да продължава да има сериозни претенции по начина, по който „блаугранас” е привлякъл играча. На помощ, за да разкрие истината, се притече бившият офанзивен полузащитник на Лудогорец Джонатан Кафу, който бе съотборник с бразилеца при „жирондинците”, а Кафу довери какво точно е станало на странния за двата тима 23 юли.

От Барса са се извинили на Рома за Малком

„Малком ме покани на прощален обяд в неговата къща. Беше около четири часа следобед и аз си тръгнах, но сделка все още нямаше. Прибрах се вкъщи и видях съпругата ми, която ми каза: „Малком е продаден на Рома току що. Той трябва да излети в 22 часа”. Тогава ние решихме да отидем до летището, за да си вземем сбогуване и да го изпратим”, започна Джонатан Кафу пред Bleacher Report.

Малком: Неймар е моят идол

„Когато пристигнах на летището, го попитах: „Какво става?” А той ми отговори: „Агентът ми, както и президентът на Бордо Стефан Мартен са се срещнали и са се договорили с Рома за мен”. Аз бях много щастлив, когато го чух това, защото знаех, че Малком ще играе в Шампионската лига и всеки ще чува неговото им. Той си събра нещата пред мен и ми каза, че го чака частен самолет, който да го отведе в Рим, а аз му помогнах с куфарите”, продължи Кафу.

Малком не е подписал никакъв документ с Рома и Барса се възползва

„Запътихме се към изходите за самолетите и чакахме неговият агент да се появи, тъй като се бяха договорили да се чакат там. Половин час, час… нямаше нито обаждане, нито вест от агента му. Изведнъж телефонът на Малком позвъня и той изтръпна, казвайки ми: Барселона проявява много силен интерес към мен, наистина”.

Рома обмисля да съди Бордо

„Аз го попитах дали ми говори сериозно, тъй като помислих, че се шегува, но той каза, че няма място за шеги и трябва да се върне обратно в тях. Помня, че беше много развълнуван, тъй като Барселона е друго ниво отбор. Кой може да каже „Не” на Барса, след като знаеш, че ще играеш до Лионел Меси. В първия момент си помислих, че се шегува с мен, но не бе така. Барселона е мечта за всеки един бразилец и няма изключения. Той повярва на своя агент и в нито един момент не бе притеснен от развоя на сделката”, завърши бившето крило на Лудогорец.