Рома обсъжда да даде под съд Бордо заради проваления трансфер на бразилеца Малком, който в последния момент предпочете по-добрата финансово оферта на Барселона и премина в каталунския клуб.

За тази вероятност призна пред клубната телевизия на Рома спортният директор на клуба Мончи, който обясни и подробности около провалената сделка:

"Веднага щом постигнахме договореност с Бордо за трансфера, техният президент Стефан Мартен настоя веднага да официализираме сделката.Според него около Малком витаели твърде много слухове и за тях било по-добре веднъж да се сложи точка на тези слухове с обявяването на трансфера. Отвърнах му, че ние сме на борсата и трябваме да спазваме известни правила, но той настоя. Те обявиха трансфера в Туитър, затова и ние бяхме принудени да го сторим след тях."

Рамон Мончи

източник: Gulliver/GettyImages

"Но само час по-късно  Мартен ми се обади да ме информира, че е пристигнала по-добра оферта за играча от страна на Барселона и, ако ние не вдигнем парите, то те ще го продадат на каталунците. Отговорих му, че вече сме постигнали договореност и сме обявили трансфера, но той ме контрира, че все още не са поставени подписите."

"Рано тази сутрин разговарях и с агентите на Малком, от които научих, че и те искат подобрена финансово оферта за играча, предвид натиска от страна на Барселона. Казах им, че няма да участваме в наддаване и така нещата приключиха от наша гледна точка", обясни Мончи.

Както е известно, по-късно във вторник вечер Барселона обяви трансфера на Малком за 41 милиона евро. Това стана само 24 часа, след като Рома и Бордо бяха сторили същото посредством официалните си акаунти в Туитър, но впоследствие всичко се обърна с главата надолу и се стигна до сегашната истуация.