Новото попълнение на Барселона Малком Филипе Силва де Оливейра заяви, че Неймар е неговият идол.

„Много съм щастлив от цялото ми сърце. Това бе моята мечта от дете. Като всяко едно дете мечтаех да играя един ден в Барселона“, коментира Малком при официалното си представяне.

„За мен е огромно предизвикателство да бъда в Барселона. Знам, че ще ми бъде много трудно, но аз съм готов да оставя сърцето си, за да помогна, с каквото мога на отбора“, добави 21-годишният футболист.

Спортният директор на Барселона Ерик Абидал заяви, че Малком е играч в много аспекти.

„Той е много бърз и е подходящо да играе по крилата. Също така умее да помага в дефанзивен план“, сподели Абидал.

„Меси е най-добрият футболист в света. Той е легенда. Надявам се, че ще успея да науча много от него. Меси притежава огромен опит и очаквам да ми помогне, за да мога аз да стана още по-добър“, продължи бразилският футболист.

„От много малък следя Роналдиньо и неговите успехи с Барселона. Моят идол е Неймар. Винаги съм се опитвал да го следвам. Надявам се, че ще успея да повторя пътя на другите бразилски футбоисти и ще постигна големи успехи с Барселона“, допълни той.

„Физически съм подготвен и мога да играя веднага. Всичко това зависи от треньора. Той ще прецени моето състояние. Аз във всеки един момент трябва да демонстрирам, че съм на 100% подготвен.“

„Запазих спокойствие, защото моите агенти движеха преговорите“, каза още Малком.