Английският шампион Манчестър Сити продължава преговорите със звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд. „Гражданите“ са един от фаворите за подписа на нападателя, който бива искан още от Реал Мадрид, Барселона и Пари Сен Жермен.

Сега „Daily Star“ съобщава, че англичаните са се доближили още повече до това да спечелят надпреварата за норвежеца след поредната среща с представителите на Халанд в Манчестър. Това се е случило по-рано този месец, като на нея са присъствали бащата на играча и бивш халф на Сити Алфе-Инге Халанд, както и агента му Мино Райола.

По време на срещата, от Сити са представили финансовите условия, които са готови да предложат на 21-годишния Халанд. От „Етихад“ ​​са готови да му осигурят седмична заплата от 375,000 паунда със сериозни бонуси и добавки, които ще увеличат тази сума до 500,000 паунда на седмица. Интересното е, че основната заплата е същата като Кевин Де Бройне, който е най-скъпоплатеният в клуба.

Изданието допълва, че ръководството на Ман Сити не иска да нарушава структурата на заплатите в клуба заради Халанд, който има клауза за откупуване от около 63 милиона паунда, която може да бъде задействана това лято.

Именно заради това „гражданите“ не искат да раздразнят другите играчи в отбора на Пеп Гуардиола. Например, Фил Фоудън се очаква да подпише нов шестгодишен договор, но от Сити знаят, че трябва да внимават с условията в евентуалния договор на Халанд. И двамата са на една и съща възраст, но може да се окаже, че норвежецът ще печели доста повече от тези 150 000 паунда на седмица, които взима Фоудън.