Капитанът на Наполи Марек Хамшик изглежда въпреки всичко ще има шанс да осъществи желаното преминаване в Далиан Ифан. 31-годишният словак остана извън групата за съботния сблъсък срещу Фиорентина на „Артемио Франки”, като причината е, че в следващите часове ще положи медицински прегледи.

По-рано през седмицата Наполи пусна странно съобщение, че сделката с Далиан се „суспендира” заради несъгласия по метода на плащане. Оказа че, това е било просто предупреждение за китайския клуб.

Явно двете страни са изгладили възникналите различия, което означава, че Далиан се е съгласил да плати в пълен размер 20-те милиона евро, към които има и предвидени бонуси. На Апенините смятат, че азиатците първоначално са искали да разсрочат плащането в рамките на няколко години.

Хамшик е отлетял до Мадрид днес, ако се вярва на „Спорт Медиясет”, а в испанската столица ще премине задължителните за всеки трансфер тестове. Това ще се случи в хода на уикенда.

Очаква се в понеделник Наполи формално да обяви края на 12-годишния престой на халфа, който се превърна голмайстор №1 на „везувиани” за всички времена, изпреварвайки великия Диего Марадона.

В Китай се очаква Хамшик да получава годишна заплата от 9 милиона евро.