Бащата на Марек Хамшик разкри, че капитанът и клубна легенда на Наполи съвсем скоро ще осъществи своя трансфер в Китай. Според родителя словашкият национал никога не би приел друга оферта.

31-годишният футболист се превърна в истинска икона за „партенопеите”, чийто цветове носи от 2007 година насам. Той има 121 гола за клуба в над 500 мача. Сега той е пред трансфер в Далиан Ифан, който очакваше да купи футболиста преди 2 дни. Причината за протакането на сделката се крие в отбелязването на китайската Нова година.

„Все още няма нищо официално. Във футбола никога не трябва да се казва „никога”, но аз се надявам всичко да приключи до 48 часа”, коментира Рихард Хамшик пред медиите в Словакия.

„Преговорите се забавиха заради китайската Нова година.”

„Марек беше разочарован и недоволен през миналия сезон заради провала в преследването на скудетото. През този година той имаше своите притеснения, че няма да може да играе постоянно и затова се реши на тази промяна.”

„През лятото треньорът го убеди да остане, но после офертата от Китай се появи отново. Той няма да приема други предложения”, заяви Хамшик-старши.