Необикновен обрат може все пак да остави клубната икона Марек Хамшик в Наполи, след като клубът „суспендира” сделката с Далиан Ифан за халфа само часове след прощалния купон, който му организираха неговите съотборници.

По-рано тази вечер 31-годишият словак беше изненадан изключително приятно от своите съотборници, които без неговото знание организираха цялото мероприятие. Италианските медии предадоха, че Хамшик – който прекара 11 години и половина в Наполи – бил изключително трогнат, а цялото парти било съпроводени с много положителни емоции.

След последното официално съобщение на Наполи обаче изобщо не е сигурно, че ветеранът ще бъде продаден. Клубът излезе със становище, че китайците са променили метода на плащане и това е довело до изненадващия развой.

„Наполи взе решение да суспендира продажбата на Марек Хамшик в китайския клуб, след като методът на разплащане не съвпадна с предварително договорените условия”, гласеше краткото обръщение.

Засега всичко е въпрос на тълкувания дали става дума за отлагане на споразумението до изчистване на неразбирателствата или случилото се означава окончателен провал.

На Апенините очакваха Наполи да прибере 18+2 милиона евро от трансфера, докато Хамшик се бе договорил да получава по 9 милиона на сезон в Далиан. Трансферният прозорец за китайската Суперлига остава отворен до 28-и февруари.

Другото интересно около съобщението е словосъчетанието „китайския клуб”. Неназоваването на Далиан оставя отворена вратата за договорка с други представители на местната лига (стига да склонят на условията, посочени от Наполи). Най-вероятно спорът касае времето за издължаването на основната сума и бонуси.