Един от истинските символи на Наполи в последните години Марек Хамшик ще напусне клуба в най-скоро време. Това разкри лично наставникът на южняците Карло Анчелоти, като добави, че словашкият национал ще поеме към китайското първенство. 

Полузащитникът има оферта от Далиан Ифан, която е с много изгодни лични условия за него. А по всичко изглежда, че ще задоволи и изискванията на клуба, защото азиатците предлагат 25 млн. евро за подписа на 31-годишния футболист. 

"Трябва да призная, че текат преговори в момента за продажбата на Марек Хамшик. Клубът има огромно уважение към него, защото той написа историята му. Щом обаче той иска ново предизвикателство, което ще го направи щастлив, ние ще му го дадем", заяви Анчелоти. 

Марек Хамшик е истински символ на клуба и е любимец на феновете. Той носи екипа на Наполи от юли 2007 г. и е играчът с най-много мачове за южняците в цялата им история. Словакът има договор до 30 юни 2020 г., но все по-рядко попада в плановете на Анчелоти и затова поиска да бъде продаден. Срещу Сампдория в съботната вечер изглежда беше последният му мач с небесносинята фланелка.