Полузащитникът на Атлетик Билбао Андер Итураспе пожела успех на вратаря Кепа Арисабалага. В последните часове стана ясно, че стражът ще се превърне в най-скъпия в историята на футбола, като се очаква да премине в английския Челси. За услугите на 23-годишния футболист ще бъдат платени 80 милиона евро, като сумата ще подобри пресния рекорд на Ливърпул.

Мърсисайдският тим привлече Алисон Бекер от Рома за 75 млн.

„В Атлетико съм от 20 години и познавам Кепа, откакто бе малко детенце. Тъжен съм от този развой, но му пожелавам късмет. Всеки човек си има своите приоритети в живота”, сподели Итураспе.

Андер Итураспе

източник: Gulliver/GettyImages

Полузащитникът играе в първия отбор на Билбао от 2008 година, като досега има зад гърба си 229 мача, а също така е юноша на клуба.

Вече е официално: Челси счупи рекорда за вратар

„Имаме сляпа вяра в резервните ни вратари Алекс Ремиро и Яго Ерерин. В този отбор няма слаби футболисти и можем да постигнем силни резултати. Ще се видим скоро с Кепа. Всеки един минава през Лезама (бел.ред: тренировъчните игрища на Билбао) и казва „довиждане” на своите бивши съотборници”, продължи Итураспе.

Опитният полузащитник на Атлетик не пожела да коментира сумата, която ще изпрати Кепа в Лондон и да посъветва  може да стори клубът с нея. Андер Итураспе вярва, че отборът ще е много силен през идната кампания, след като вижда как се готви тимът през лятото.

„Тренираме като животни и сме изпълнени с вълнения за амбициозния нов сезон”, завърши халфът.