За втори път в рамките само на едно лято падна рекордът за най-скъп вратар. След като Ливърпул плати 75 млн. евро на Рома за Алисон Бекер през юли, сега Челси счупи рекорда и даде 80 млн. евро на Атлетик Билбао за Кепа Арисабалага. 

Това позволи на лондончани да сложат край на сагата по продажбата на Тибо Куртоа и прие офертата на Реал Мадрид, която е на стойност 43 млн. евро. Двете сделки все още не са обявени официално, но се очаква това да се случи до часове. 

Според вестник "Сън", лондончани вече са превели сумата за подписа на испанския страж, а когато това се е случило, европейските клубни шампиони са били уведомени, че могат да финализират сделката за белгиеца. 

Към "Стамфорд Бридж" ще поеме и един играч на Реал. Това е хърватският халф Матео Ковачич, който не е част от трансфера на Куртоа, но продажбата на стража е улеснила преминаването му в Лондон. 

Ковачич обаче ще е само под наем за една кампания в Челси, макар в контракта му да има опция за откупуване. Той се очаква да премине медицинските прегледи в базата на лондончани днес и да подпише официално.