Вратарят на Атлетик Билбао Кепа Арисабалага се отправи към испанската столица Мадрид, където ще проведе финални преговори с хора от ръководството на Челси, съобщава AS. 

Твърди се, английският гранд е готов да заплати освобождаващата клауза на талантливия страж в размер на 80 милиона евро, като остава само двете страни да се договорят. Ако всичко се случи съобразно сметките на „сините“ от Лондон, в сряда или най-късно четвъртък Арисабалага ще бъде представен за нов страж на „Стамфорд Бридж“.

Очакванията са вратарят да играе в английската Висша лига при далеч по-добри финансови условия. При баските той получава по 4 милиона евро на година (нетна сума).

Кепа Арисабалага

източник: БГНЕС

Роденият през 1994-година испански национал преподписа с Билбао до 2025 година през януари тази година. Тогава той бе спряган за трансфер в Реал Мадрид, но всички спекулации бяха пресечени.

Сега в Испания твърдят, че преминаване на Арисабалага в Челси, ще отвори вратата на Тибо Куртоа за преминава на „Сантиаго Бернабеу. Не е тайна, че белгийският национал има желание да се завърне в Примера, а „белите“ са основен кандидат за подписа му.

Челси се насочва към испански вратар