Германският гранд Байерн Мюнхен желае да привлече офанзивния футболист на Манчесстър Юнайтед Антони Марсиал. Френското крило на „червените дяволи” се намира в труден период на „Олд Трафорд”, след като имаше сериозни раздори с мениджъра Жозе Моуриньо покрай раждането на втория му син – Суон, а също така португалският наставник не го използва често в основния тим на Юнайтед.

От своя страна, Жозе желае да привлече стрелеца на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски. Португалецът е голям фен на полския нападател и неотскоро иска да работи заедно с него. Същевременно интересът на Байерн към Марсиал е достатъчно сериозен, като баварците дори предложиха 45 милиона паунда за футболиста, но Юнайтед пожела поне 70 милиона от британската валута.

Антони Марсиал Роберт Левандовски

източник: Gulliver/GettyImages

Бордът на англичаните е преценил, че може да използва Марсиал като разменна монета и да доплати пари на германските си колеги, за да привлече полският нападател на Острова.

Желанието на Марсиал е да остане в Англия, като Байерн водят надпреварата при желаещите за подписа му. Тотнъм и Челси също се интересуват от бившия футболист на Монако.

В последните дни наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач довери, че Лева няма да бъде продаван, но медиите на Острова очакват промяна в плановете на „Алианц Арена”.