Представители на Манчестър Юнайтед са в каталунската столица Барселона за финални преговори с шефовете на „блаугранас“ за бранителя Йери Мина. Такава информация разпространи английското издание The Sun, което пояснява, че остава да бъдат уточнени дребни детайли.

Колумбиецът, който не попада в сметките на треньора на испанския шампион Ернесто Валверде, ще излезе около 40 милиона евро на манчестърци, гласят слуховете.

Мина премина на „Камп Ноу“ от Палмейрас през януари 2018 година, но така и не успя да се наложи в испанския гранд. За него каталунците броиха 12 милиона евро, но в изминалите месеци в Ла Лига той записа едва 370 игрови минути.

Йери Мина

източник: БГНЕС

Представянето на 23-годишния Мина с екипа на Колумбия по време на Мондиала в Русия привлече погледите към него, но все пак не убеди Валверде. Така се заговори първоначално за интерес от страна Евертън и Лион, а в последствие и от Юнайтед.

„Червените дяволи“ бързо изместиха конкурентите си и след продължили 10 дни преговори, сега се очаква трансферът да бъде финализиран.


Още новини: 

Колумбиец от Барса е все по-близо до Театъра на мечтите

Йери Мина се изповяда пред Христо Стоичков

Барселона постави цена на Мина