Манчестър Юнайтед се е отказал от възможността да закупи централния защитник на Лесътр Хари Магуайър, след като ръководството на „лисиците” е поискало сериозна сума за футболиста и „червените дяволи” са погледнали към Йери Мина, предават медиите в Англия.

Sky Sports съобщава, че Юнайтед е пратил оферта на стойност 65 милиона паунда за английския национал, но отборът от „Кинг Пауър Стейдиъм” е укротил желанието на Манчестър Юнайтед, искайки поне 80 милиона. По всичко личи, че Магуайър ще продължи кариерата си в отбора от Източен Мидландс, докато Юнайтед сондира възможността да закупи бранителя на Барселона Йери Мина.

Каталунският гранд е готов да продаде колумбийския бранител, като Евертън е другият отбор, който се вълнува около ситуацията с централния защитник на Барса. „Блаугранас” търси 30 милиона паунда за Мина, след като го закупи преди седем месеца от Палмейрас за 10 милиона лири.

Мина не съумя да намери място в титулярната двойка защитници на Ернесто Валверде, като представянето му за Барселона бе епизодично. За сметка на това защитникът бе на върха на възможностите си за Колумбия на Мондиал 2018, където отбеляза три попадения за „лос кафетерос”.

Уулвърхемптън също има интерес към услугите на защитника, но като че ли „вълците” са с най-малки шансове да договорят бранителя.