Делото за лъжливи показания срещу носителя на Златната топка на Мондиал 2018 в Русия Лука Модрич ще бъде преместено от Осиек в Загреб. Именно такова беше желаниет и на самия играч.

Футболистът на Реал Мадрид беше обвинен в даване на лъжливи показания по време на делото срещу бившия бос на Динамо Загреб Здравко Мамич. Модрич беше обвинен, че е скрил истината относно трансфера си от хърватския клуб в Тотнъм през 2008 г.

И по-точно частта, където между него и Динамо бе постигнато споразумение да бъде разделена трансферната сума 50:50 между двете страни. Модрич първо беше казал, че това споразумение е постигнато след финализирането на трансфера, но доказателства, появили се по-късно, доказват точно обратното. А именно, че тази договорка е направена преди да бъде осъществен самият трансфер.

Делото бе преместено в хърватската столица по молба на адвокатите на Модрич, която бе уважена от съда в Хърватия. Обяснението на магистратите е, че разходите по процеса ще са много по-ниски, ако той е в Загреб, понеже Модрич живее в Испания, а всички свидетели са от Загреб, както и съдиите по делото.