Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Гари Невил счита за грешен евентуален трансфер на Филипе Коутиньо в Челси. Той отговори на слухове за интерес на "сините" от Лондон към бразилския халф на Барселона и заяви, че ще бъде огромна грешка, ако ръководството води преговори за играч при положение, че неговите собствени футболисти сами се отказаха от част от заплатите си.

„Все едно съм в някаква паралелна вселена. Сесар Аспиликуета води три седмици преговори с ръководството за намаляване на заплатите с 10 или 15 процента, а като излезе от офиса чете как клубът е готов да хвърли 75 милиона лири за Филипе Коутиньо. Какво е това нещо?“, лаконичен бе анализаторът на „Sky Sports“.

„Ако аз бях футболист сега, със сигурност щях да отложа във времето част от заплатата ми и в последствие да се откажа от нея, но не и ако клубът привлича играч за 75 милиона. Първо трябва да си изчистят сметките и след това да правят подобен ход. Не е логично да платиш такава сума за трансфер и да се оплакваш, че нямаш пари за заплати", каза още Невил.