Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е започнал разследване относно живота на Неймар извън терена. Босът на „кралете“ иска да бъде убеден преди да се стигне до евентуалното привличане на бразилския футболист. В Реал Мадрид искат да бъдат наясно какво означава да бъде привлечен Неймар преди да предприемат подобна стъпка. Перес се тревожи относно нощните забавления на 26-годишния футболист.

Флорентино Перес планира много сериозна подмяна на футболисти в своя състав за следващия сезон, а Неймар е определян като основна трансферна цел на испанския гранд.

Перес никога не е криел своето желание да вземе Неймар. Бразилецът вече на два пъти се размина с трансфер на „Сантиаго Бернабеу“.

Президентът на Реал Мадрид иска да се увери какво ще означава привличането на Неймар на „Сантиаго Бернабеу“. Босът на „белия балет“ иска да бъде сигурен, че това по никакъв начин няма да застраши професионалното ниво в отбора. Перес е наредил на своите хора да направят много подробно разследване относно начина на живота на Неймар и привичките на бразилеца.

Перес не иска да поема излишни рискове, тъй като евентуалната сделка ще бъде много голяма инвестиция във финансово отношение. Именно заради това той иска да има пълни гаранции относно Неймар.

Президентът на Реал Мадрид също така иска да знае какво влияние имат футболистите на Барселона върху Неймар.

Перес се опасява, че Неймар може да стане неконтролируем в Мадрид.

Неймар в Реал Мадрид – не е въпрос само на пари

Другата гледна точка на Перес е относно бащата на играча. Президентът на Реал Мадрид е наясно с проблемите, които неговите колеги от Барселона имаха с Неймар-старши. Бащата на футболиста е посредник, а от Реал Мадрид искат неговите функции да бъдат строго дефинирани.

Флорентино Перес лекичко опипва почвата около Неймар