Целият свят говори за Неймар – за неговите голове, за неговите жестове, за това, че не се чувства щастлив в Париж и за евентуалния му трансфер, който може да се осъществи през следващото лято. Всички обаче забравят, че Пари Сен Жермен и Катар броиха 222 милиона евро за бразилския футболист, а освен това му плащат заплата от 35 милиона евро на година.

През последните седмици се говори усилено за интереса на Реал Мадрид и „Сантиаго Бернабеу“ като възможна дестинация за Неймар. Според „Marca“, ръководството на испанския гранд е задвижило една дълга процедура, която стартира със сложни преговори. В същото време в клуба вярват, че са намерили идеалната рамка за осъществяването на сделката за 25-годишния футболист.

Реал Мадрид ще се опита да извлече максимума от недоволството на Неймар. Бразилецът се намира в деликатно положение, тъй като срещу него са настроени част от съотборниците му, феновете го освиркваха на последния мач срещу Дижон, а треньорът Унай Емери също не го подкрепя. Бившият футболист на Барселона остана извън състава на Пари Сен Жермен за предстоящия мач, като според френските издания, причината е треньорска контузия, а не официалната информация, която бе оповестена за травма в бедрото.

Реал Мадрид ще се опита да използва Кристиано Роналдо като част от сделката и не изглежда никак невъзможно португалският футболист да се озове на „Парк де Пренс“. Още повече, че парижани никога не са крили своето желание да привлекат Роналдо.

Флорентино Перес вече на два пъти се опита да подпише с Неймар и се провали. Сега президентът на Реал Мадрид няма да иска да повтаря стари грешки и ще иска да изпипа всичко до последния детайл. Той е наясно, че сделката изглежда най-сложна от финансово естество, защото Пари Сен Жермен не се нуждае от свежи постъпления, тъй като френският клуб разполага с достатъчна икономическа мощ.

Има гласове в Реал Мадрид, които призовават Перес да се откаже от Неймар и да не навлиза в история с непредизвестен край.

Приятел и съотборник на Неймар: Той ще играе в Реал!

Най-близките до президента на Реал Мадрид са категорични, че клубът е време да направи много голям трансферен удар и той трябва да бъде свързан именно с Неймар, тъй като бразилецът е единственият, който може да замени Кристиано Роналдо като блясък на „Сантиаго Бернабеу“.

Флорентино Перес лекичко опипва почвата около Неймар

Има много фактори, които ще повлияят в преговорите и при осъществяването на сделката, но е е факт, че тя е в ход. Със сигурност Пари Сен Жермен няма да иска лесно да се раздели със своята голяма звезда, за която брои 222 милиона евро през миналото лято, но в Реал Мадрид са решени да осъществят грандиозния трансфер.

Неймар няма търпение за мачовете срещу Реал Мадрид