Пари Сен Жермен категорично отклони всякакви домогвания до най-скъпата си покупка в историята Неймар. Шефовете на парижани дори не искат да чуват за трансфер, но това не спира единствения клуб в света, който може да си позволи да го откупи от там. 

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес продължава да опипва почвата около евентуален трансфер. И за него проблемът не са парите, а някои проблеми извън терена, които могат да охладят ентусиазма му, пише вестник "Спорт". 

Според източници на изданието, големият бос на "белите" вече е стартирал проучването си и се е свързал с хора, които могат да му отговорят на три важни за него въпроса. Той искал да знае как влияят върху Неймар три основни фактора - отношенията със съотборниците, партитата и влиянието на баща му. 

По първия казус Перес бил притеснен от честите конфликти в съблекалнята на ПСЖ, които предизвиквало поведението на бразилеца. В същото време обаче, слухове за такива неща в Барса не се пораждаха и президентът искал да знае в какво се крият причините за тази промяна и дали тя е перманентна. 

По въпроса с партитата, босът на Реал държал играчите му да не прекаляват с купоните, както го прави Неймар. Той нееднократно е напускал дори Барса, за да отиде в Рио де Жанейро на карнавала, а около купоните му за рождения ден се чуват невероятни неща. 

Колкото до баща му, Перес е убеден, че именно той му влияе най-много, при това отрицателно, и затова иска да знае до каква степен може да му попречи на евентуалното развитие в Мадрид. Ако отговорите на тези три въпроса удовлетворят Перес, той е готов да задейства машината си и да купи Неймар на каквато и да е цена. А рядко някой отказва на боса на Реал, когато е мотивиран да го купи.