Старши треньорът на Борусия Дортмунд Люсиен Фавър смята, че е жизненоважно за отбора да задържи Джейдън Санчо това лято, но признава, че младият нападател все още има "какво да научи" в играта, преди да достигне пълния си потенциал.

Бъдещето на Санчо стана обект на интензивни спекулации, след като мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер определи 20-годишния англичанин като своя приоритетна цел за лятото. Съобщава се, че крилото се е договорил за личните си условия с "червените дяволи", но разговорите между двата клуба не вървят, след като германците искат около 120 милиона евро за своя футболист. От Юнайтед пък не са готови да извадят такава огромна сума пари.

Спортният директор на Дортмунд Майкъл Цорк потвърди по-рано този месец, че клубът няма планове да продава Санчо на Юнайтед и Фавър се радва, че засега трансферната сага изглежда е приключила.

„Важно е той да остане с нас. Това разбира се е важно и за отбора заяви специалистът пред германското издание "Der Westen".

"Джейдън Санчо, разбира се, е много добър играч, но трябва също да има предвид, че все още има какво да научи. Той трябва да има по-добър контрол над топката, да прави повече удари с глава и да подобри играта си в защита. Той не може просто да спре да бяга и да стои неподвижно в продължение на десет минути и след това изведнъж да направи нещо за следващите десет минути. Това важи и за всички останали“, коментира още Фавър.