Отборът на Манчестър Юнайтед планира да се раздели с шестима играчи това лято, за да може да финансира трансфера на Джейдън Санчо. "Червените дяволи" претърпяха разочароващ край на продължителния сезон, след като загубиха с 1:2 от  срещу Севиля  в полуфинала на Лига Европа в Германия в неделя вечер. 

Според "The Evening Standard", англичаните ще трябва да продадат няколоко играчи, за да могат да наберат финанси, които да помогнат за осъществяването на основната трансферна цел на клуба. Отборът на Борусия Дортмунд е поставил цена от 120 милиона евро за своята звезда и не смята да отстъпва от нея. 

Мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер намекна, че защитника Крис Смолинг може да получи нов шанс за изява в тима през следващия сезон, но медиите твърдят, че той вероятно ще първият от шестимата играчи, които ще напуснат. 30-годишният бранител се радваше на прекрасен сезон под наем в Рома и има множество клубове от Серия А и от Висшата лига, които се интересумат от него. Нюкасъл е най-новият отбор, който регистрира интереса си. 

Юнайтед също ще се стреми да се раздели с Маркос Рохо, въпреки че не очаква да получи някаква трансферна сума, а просто търси начин да се отърве от голямата му заплата.

Останалите четирима играчи, които са поставени в трансферната листа са Андреас Перейра, Джеси Лингард, Диого Далот и Фил Джоунс. 

Бенфика бе свързан с Перейра преди време, докато редица отбори от Висшата лига, включително Лестър, Евертън и Уест Хем, са готови да отправят оферта за Лингард, който почти не взе участие през миналия сезон.