Отборът на Манчестър Юнайтед е готов да се насочи към футболиста на Реал Мадрид - Винисиус Жуниор, след като са на път да изпуснат Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд.

Цел №1 на мениджъра на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер бе именно английската звезда, но германския тим не е готов да продаде звездата си за сума по-малка от 108 милиона паунда. Юнайтед също пропуснаха крайния срок, който бе даден от "вестфрлаци", за договаряне (10 август).

От Дортмунд искаха да бъде платената цялата сума наведнъж, а не на вноски, както се спекулираше, че искат "червените дяволи".

Според испанското издание "Defensa Central", от Юнайтед са се свързвали с Реал Мадрид относно възможността да подпиат с Винисиус това лято. Смята се, че те са готови да вкарат „добри пари“, за да го привлекат.

Въпреки това се твърди, че бразилецът не мисли за трансфер и вместо това иска да остане и да се бори за мястото си в тима на Зинедин Зидан.

Въпреки че регистрира само пет гола и четири асистенции през изминалата кампанията, Зидан харесва качествата на 20-годишния Винисиус, като клубът също не е заинтересован да го продава.