Полузащитникът Сеск Фабрегас може още веднъж преди края на кариерата си да облече екипа на Арсенал. Според британския таблоид „Сън” в края на сезона, когато договорът на халфа с Челси изтече, той ще премине на „Емиратс” като свободен агент.

Изданието се позовава, че ставките на букмейкърите за подобен трансфер през идното лято са паднали до 5/1. Медията също така се позовава на свои източници, когато твърди, че „сините” не смятат да подновяват договора на 31-годишния халф.

Именно в Арсенал Сеск Фабрегас се представи на голямата футболна сцена, след като напусна клубната академия на Барселона още като непълнолетен юноша. За „топчиите” той навъртя 212 мача преди през 2011 година да осъществи трансфер обратно при каталунците.

За самия играч „Сън” твърди, че няма никакво желание да се мести от Лондон. Фабрегас не е заинтересован от първенства като МЛС и китайската Суперлига, където би припечелвал доста по-сериозно.

В момента бившият ас на Барселона е сред най-високоплатените играчи на Челси, като получава по 160 хиляди паунда седмично. Ако се стигне до трансфер в Арсенал, предвид възрастта на играча възнаграждението му ще бъде силно намалено, но той е наясно с този факт и го приема.

В момента Фабрегас е твърда резерва в Челси под ръководството на Маурицио Сари. Специалистът залага твърдо на Н’Голо Канте и Жоржиньо, като гласува далеч повече доверия на дошлия под наем от Реал Мадрид Матео Ковачич и изживяващия футболен ренесанс Рос Баркли. Хеттрикът на Рубен Лофтъс-Чийк срещу БАТЕ Борисов в Лига Европа също не беше добра новина за Фабрегас.