Мениджърът на Челси Маурицио Сари заяви, че капитанът на тима от миналия сезон - Гари Кейхил, ще продължи да носи лентата на ръката си, когато е на терена, въпреки че не взима редовно участие в мачовете на "сините".

32-годишният Кейхил е в Челси от 2012 г., като според някои информации се очаква да напусне клуба в края на сезона. Докато е на "Стамфорд Бридж" обаче той ще носи капитанската лента на европейски клубен шампион от 2012-та година.

"Капитанът ни е Кейхил. Ако той не е на терена, лентата ще е на ръката на Сесар Аспиликуета. Кейхил е бил капитан през миналия сеон. Говорих с играчите и те ми казаха, че той се е справял много добре", заяви Сари.

Запитан дали англичанинът ще напусне Челси през зимата, Сари каза: "Зависи от него. Мисля, че той получи минути в последните 7-8 мача. За мен Кейхил е много важен както на терена, така и извън него".

Мисля, че ситуацията с Рубен не се ориентира към наем или нещо такова. Той е много израснал като футболист, но трябва да израсне още и в тактически план. През октомври той игра в четири от петте ни мача, така че би трябвало да е доволен".

"Той има страхотен потенциал, технически се представя много добре. Ако иска да играе като полузащитник, просто трябва да подобри представянето си в дефанзивен план. Всичко останало му е добре", заключи Сари.