Ръководството на Борусия Дортмунд възнамерява да нанесе втори сериозен удар по Манчестър Сити през последните години, като им отмъкне още един обещаващ талант. След като през 2017-а „жълто-черните” сториха нещо подобно с настоящия си ас Джейдън Санчо, сега мерникът им попадна върху Фил Фодън.

18-годишният Фодън е част от академията на „гражданите” от 2009-а насам (когато е бил 6-годишен), като се очаква да подпише нов договор, когато настоящият му изтече през 2020 година. Това е и основната отлика спрямо случая със Санчо, който изкарва 8 години в школата на Уотфорд, преди да запише 2 в тази на „небесно сините”.

Въпреки всичко Дортмунд се чувства уверен, че може да използва мълниеносното издигане на своя англичанин като коз при евентуалните разговори. Реално само за година време връстникът на Фил Фодън извървя пътя от това да е „поредният голям талант” до титуляр в Борусия Дортмунд.

Съвсем наскоро Санчо получи първата си повиквателна за мъжкия тим на Англия, а дотук през сезона е изиграл 10 официални мача на клубно ниво и има повече асистенции от всеки друг играч в топ 5 първенствата на Европа.