Младата звезда на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо определено може да се радва на цялото внимание, което получава в момента. Английският талант получи своята първа повиквателна за мъжкия състав на „трите лъва”, а това му даде повод да разкрие един съвет, който е получил от двама свои капитани на клубно ниво. Посланието им е било просто – да спре да ги унижава в тренировките, за да не му се случи нещо.

В момента 18-годишният играч приковава вниманието като футболистът с най-много асистенции в топ 5 на първенствата в Стария континент. Роденият в Лондон талант има зад гърба си цели 8 години в академията на Уотфорд, а през 2015-а преминава в школата на Манчестър Сити. Там обаче той не остава впечатлен от изгледите да се наложи в първия тим, затова през миналата година премина в Борусия Дортмунд срещу 8 милиона паунда, като преди това отказа да подпише контракт с „гражданите” срещу солидната за неговата възраст седмична заплата от 30 хиляди паунда.

Откакто Люсиен Фавр пое Борусия през лятото Санчо не спира да се откроява и вече може да се счита за основен играч на „жълто-черните”. Очевидно младокът не се стряска от предизвикателствата, като се има предвид, че взе фланелката с №7.

Въпреки че от дните на „Етихад” досега англичанинът измина немалък път, той все още помни до какво са довели първите му сблъсъци с капитаните на Сити и Борусия. „Обичах да правя „мрежички” на капитаните на Дортмунд (Марсел Шмелцер – б.р.) и Сити (Венсан Компани – б.р.). И двамата ме предупредиха: „повече не прави това”. Хич не им хареса”, заяви талантът.

„И като млад винаги съм бил техничен играч, но сега правя по-малко трикове, защото играта стана много бърза и по-сериозна. Да получа първата си повиквателна за мач в първенството беше голяма възможност. Исках просто да изразя себе си. Сега съм много по-зрял и знам кога да се освободя от топката. Не бих се описал като лаком, но просто искам да покажа на какво съм способен”, допълни Санчо.