Нападателят на Челси Диего Коста продължава войната с ръководството на английския клуб. За пореден път той изрази мнението си, че до 31 август трябва вече да бъде наясно със своето бъдеще.

Испанският национал има договор с Челси до 30 юни 2019 година.

Той цяло лято не води тренировъчен процес с Челси и получи поредица от финансови санкции заради неявяването си на заниманията на отбора.

В началото на юни мениджърът на Челси Антонио Конте изпрати смс на Коста, че няма да разчита повече на него, което вбеси нападателя.

От началото на лятото той е в своята родина в очакване Челси да го продаде, като Атлетико Мадрид е фаворит за негови подпис, но испанският клуб не може да покрие финансовите претенции на лондончани по сделката.

„Челси трябва да вземе решение какво ще прави с мен. Очаквам всичко относно моето бъдеще да стане ясно до 31 август“, коментира Коста.

„Аз имам договор за още две години с Челси, но в същото време искам от клуба да разберат, че моето желание е да играя. Треньорът не ме иска по някакви причини. Това не решава моята ситуация. Не искам да оставам на място, където не се чувствам желан“, добави 28-годишният футболист.

Глобите на Диего Коста нарастват с всеки изминал ден

„Изкарах един месец у дома с моето семейство и с приятелите ми. Аз съм готов да се завърна към активния футбол. Трансферният прозорец затваря на 31 август и аз очаквам моята ситуация да бъде разрешена. Искам отново да играя. Това е, което обичам да правя. Искам да играя на Световното първенство през следващата година. За мен има много оферти от различни отбори, но няма да изброявам техните имена“, каза още Диего Коста. 

В Испания: Челси и Атлетико се разбраха за Диего Коста

Конте си умря от смях на изказванията на Коста

Диего Коста: Не уважавам Конте като човек

Епизод пореден: Коста с нови претенции