Ръководствата на Челси и Атлетико Мадрид са се разбрали за трансфера на Диего Коста, съобщава радио „Ondа Cero“. Според информацията, „дюшекчиите“ ще платят 45 милиона евро плюс 10 милиона евро допълнителни бонуси, за да си върнат испанския национал.

Единствената пречка за осъществяването на сделката към този момент остават уточняването на проблемите между Коста и Челси, които трябва да бъдат решени.

От Атлетико няма да платят на Челси преди от английския клуб да договорят всички условия с Коста относно неговата раздяла.

Конте си умря от смях на изказванията на Коста

Атлетико Мадрид ще плати седем милиона повече на Челси, отколкото английския клуб даде преди три години за Диего Коста. През 2014 година лондончани привлякоха нападателя от испанския тим за сумата от 38 милиона евро, която бе записана в неговата освобождаваща клауза.

Диего Коста: Не уважавам Конте като човек

Трябва да припомним, че Атлетико Мадрид няма да може да картотекира Диего Коста до януари, тъй като клубът е наказан от ФИФА. Нападателят е много вероятно да продължи да тренира по индивидуално изготвена програма в родния си гранд Лагарто или да бъде преотстъпен на друг отбор, където да се подвизава през първия полусезон.

Епизод пореден: Коста с нови претенции