Ако Рома успее да продаде Един Джеко на Челси, почти сигурно ще привлече поставения в трансферната листа на Барселона Жерар Деулофеу.

Преговорите между „сините” и „римските вълци” очевидно се движат към финалната права, като и в Италия, и на Острова се появиха информации за пробив в диалога. Очаква се следващите 24 часа да бъдат решаващи  за сделката.

Трансферът на Емерсон Палмиери на „Стамфорд Бридж” срещу 20 милиона евро плюс 6 милиона под формата на бонуси изглежда сигурен, като проблемът е Джеко, за чиято цена се преговаря. Челси го оценява на 30 милиона евро, докато Рома иска да получи малко повече.

При положение, че се двете страни стиснат ръцете си, то Рома моментално ще вложи парите в покупката на Деулофеу. Ненужният в Барса испанец попадаше в плановете на Интер и Наполи, които обаче по една или друга причина не успяха да се разберат с Барселона.

Каталунците настояват за 1 милион евро, за да преотстъпят своя играч, а също и клауза от 15-19 милиона евро за откупуването му. Евентуален трансфер на Деулофеу ще позволи на Патрик Шик и Грегоар Дефрел да се върнат към предпочитаната от тях позиция на централен нападател.