Напускащият Рома полузащитник Даниеле Де Роси заяви, че съвсем скоро ще има новини относно това кой ще бъде следващият клуб в неговата кариера.

35-годишният играч е юноша на „джалоросите” и всички очакваха, че след като цялата му кариера дотук премина при тях, тя ще приключи на „Олимпико”. Учудващо за мнозина обаче клубът реши да не подновява изтичащия в края на сезона договор на ветерана, а самият той научи за това само ден преди новината да стане публично достояние.

Заради това халфът – къде заслужено, къде не – получи ироничната награда „Златен тапир” от телевизионното шоу Striscia la Notizia. „Би трябвало да науча къде отивам и ще видя дали мога да издам много или малко”, коментира Де Роси.

„Все още съм малко разстроен заради раздялата. Футболът е нашата професия, има хора, които играят футбол, и такива, които взимат решенията.”

„Който и да е взел това  решение, то вече е факт. Ако бях директор и го исках, бих се накарал да остана, но все още имам намерение да играя футбол.”

На този етап в сферата на слуховете попадат няколко заинтересовани клуба – Ню Йорк Сити, Бока Хуниорс, Пари Сен Жермен и дори Манчестър Сити.