Напускащият капитан на Рома Даниеле Де Роси даде пространна пресконференция по повод обявената преди часове раздяла с клуба в края на сезона. Италианският футболист заяви, че е ако е разполагал с правомощията за това, би предложил на себе си нов договор като футболист.

35-годишният Де Роси ще напусне „джалоросите” това лято, след като не получи предложение да поднови изтичащия си контракт. Футболистът, който е юноша на Рома и прекара 18 сезона в първия тим, заяви, че не изпитва лоши чувства към когото и да било заради решението на клуба. Все пак думите му със сигурност са насочени срещу ръководството на „римските вълци”.

„Искам да играя футбол и е налице минимална разлика в мненията в отношенията с клуба, но не храня лоши чувства към никого”, каза ветеранът. „Един ден ще говоря с президента. Също така не съм имал никакви проблеми с директора Франко Балдини. Представях си, че един ден ще бъда увит целия с бинтове, а те ще искат от мен да продължа да играя.”

„Нещата не се случиха по този начин, но трябва да го приема и да продължа напред. Ако бях директор, щях да подновя договора на футболист като мен. Справих се добре както с играта си на терена, така и при разрешаването на проблеми в съблекалнята. Ако бях добър директор, щях да подновя собствения си договор, но вече не мога да направя нищо по въпроса.”

„Феновете през годинати винаги са показвали колко много ме обичат. В замяна винаги правех същия избор. Аз не ги замених за някаква хипотетична купа, която не е сигурно, че ще спечелиш, щом си тръгнеш.”

„Имаше три или четири години, в които имах възможността да отида в клубове, за които се предполагаше, че ще спечелят повече от Рома, но избрах друго. Би било трагедия, ако бях отишъл другаде. Все още изпитвам неподправена любов към клуба и мисля, че тя ще продължи да се излива под различни форми. Не изключвам и друго през идните години – да ме виждате как се промъквам с бира и сандвич на стадиона, за да подкрепям приятелите си.”

„Малкото разочарование, което остана, е свързано с множеството случаи, когато имах чувството, че отборът е станал много силен, че е много близо до спечелването на трофей, а после правехме стъпка назад”, допълни Де Роси.

Италианският полузащитник има 615 мача с екипа на Рома дотук.