Съотборниците на Даниеле Де Роси в Рома му организираха специално изпращане.

 Де Роси напуска клуба на сърцето си след края на сезона.

 35-годишният полузащитник ще изиграе последната си среща с екипа на „вълците" срещу Парма на „Олимпико" /26 май/.

Бившият италиански национал е продукт на академията на Рома, от където тръгва професионалният му път през 2001 г.

Роденият в Рим халф записа първия си мач с екипа на "вълците" през октомври 2001 година в груповата фаза от Шампионската лига. Тогава старши треньорът на столичани Фабио Капело го включи като резерва.

35-годишният Де Роси има общо 614 изиграни двубоя с екипа на Рома.

"За 18 години Даниеле се превърна в биещото сърце на отбора на Рома. От дебюта му през 2011 година до взимането на капитанската лента, той винаги е представял запалянковците на Рома на терена. По този начин стана един от най-силните полузащитници в Европа", заяви клубният президент на столичани Джеймс Палота.

Де Роси има 117 изиграни двубоя за италианския национален отбор, с който стана световен шампион през 2006 година.

"За всички ще бъде много тъжно, когато той облече екипа на Рома за последен път. Уважаваме неговото решение и желание, дори да бъде далеч от отбора", каза още Палота.

„Аз съм на почти 36 години и разбирам напълно света на футбола. Ако никой не ти се обади в продължение на една година, за да подновиш договора си, трябва да си наясно, че вече си минало. Не съм съгласен с това решение. Мисля, че можех да имам решаващо значение за отбора и през следващия сезон, но това е решението на шефовете на клуба. Не ми харесва начина, по който се отнесоха с мен. Аз искам да играя, но това не ми е позволено“, коментира Де Роси.

„Никога не бих променил своя избор, който е Рома. Имах възможност да отида в други отбори и да спечеля много трофеи, но моята голяма любов е Рома и аз взех решение да остана тук. Мисля, че са малко футболистите, като мен и Иниеста, които взеха решение да посветят кариерата си само на един отбор“, добави той.

„Харесва ми идеята един ден да бъда треньор. Не съм заинтересован от възможността да бъда спортен директор. Очаквам Тоти да придобие още по-голяма власт в Рома“, каза още Даниеле Де Роси.