Постоянните обрати около грандиозния трансфер на Неймар от Барселона в Пари Сен Жермен продължават. Днес стана ясно, че Ла Лига не прие въпросните 222 милиона евро, с които трябва да се активира освобождаващата клауза в договора на бразилеца с каталунците.

Параноята е пълна: Барса иска клауза "анти-Реал" за Реал

Барса създава съюз "анти-ПСЖ"

Както е известно, „блаугранас” вече обявиха публично желанието на 25-годишния ас да напусне „Камп Ноу” и обявих, че очакват въпросната точка от контракта му да бъде изпълнена в пълен размер. От ПСЖ въоръжиха Неймар със съответната сума и неговите адвокати трябваше да я депозират при испанската лига.

От ръководството на Ла Лига обаче са отказали да приемат чудовищната сума с мотива, че не знаят какъв е произходът на парите. Представеният банков документ не е предоставил никакви подробности  в тази връзка. Екипът на Неймар и ПСЖ дори доведе собствен нотариус на срещата, който да регистрира всичко, което се е случило в сградата на футболната централа.

Ла Лига ще се погрижи да има оплакване, ако ПСЖ купи Неймар

Следващият ход пред бразилския футболист е да се обърне с апел до ФИФА и да поиска предварително оторизиране на сделката. Това ще му позволи да дебютира с екипа на ПСЖ, щом сезонът във Франция започне. Неймар иска да вземе участие още в първата среща за сезона – срещу новака в Лига 1 Амиен.

Така шефът на Испанската футболна федерация Хавиер Тебас изпълни заканата си да не приеме плащането. Още вчера той обяви, че ще предприеме подобен ход.

Култов Моуриньо: 222 милиона не са много за Неймар

„Нашата жалба е готова и ще бъде подадена в УЕФА, Европейския съюз и Швейцарския съд. Ние се оплакваме от нечестна конкуренция, тъй като някои клубове получават финансови инжекции от държави и ПСЖ е точно такъв пример. Те декларират повече приходи от Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, което означава, че марката им е по-високо ценена, което няма как да е вярно“ заяви Тебас пред вестник „АС“. 

„Ако от УЕФА не реагират, ние ще го направим незабавно и ще заведем дело. Не сме го направили досега, тъй като смятаме, че европейската централа ще предприеме необходимите стъпки относно спазването на финансовия феърплей. Ние няма да приемем пари от клуб като ПСЖ, който определено нарушава законите и ще действаме“ добави той.