Ръководството на Барселона ще настоява при продажбата на Неймар в Пари Сен Жермен французите да имплементират клауза, която няма да позволи на нападателя да извърши последващ директен трансфер в Реал Мадрид.

Кой убеди Неймар да напусне Барселона?

Французите съвсем скоро ще направят 25-годишния бразилец най-скъпия футболист в историята, като активират освобождаващата му клауза на стойност 222 милиона евро. Въпреки че с този трансфер джобовете на Барселона ще бъдат повече от пълни, а клубът ще може да си позволи почти всеки топ играч в света, на „Камп Ноу” все още не могат да спят спокойно. А причината е една – големият враг Реал Мадрид.

Не е тайна, че когато Неймар премина от Сантос в Барса през 2013 година, Реал Мадрид също проявяваше интерес към изгряващия по онова време талант. Имаше определени периоди от време, в които нещата изглеждаха така, сякаш „белия балет” води в надпреварата.

Милионите на ПСЖ ще хвърчат за заплатата на Неймар

Клоп: Надявам се сделката за Неймар да е изключение

Каталунците не крият разочарованието си от действията на Неймар това лято, когото феновете вече считат за „предател” и „наемник”. В същото време те си дават сметка, че не е изключено със същата лекота той да захвърли ПСЖ и да посегне към Реал Мадрид.

Затова босовете на „блаугранас” полагат доста усилия да убедят колегите от ПСЖ, че клауза „анти-Реал” е от полза за всички страни по сделката. Според „Мундо Депортиво” каталунците са готови да отбият част от въпросните 222 милиона евро като жест на добра воля именно с цел учредяването на точка, която ще попречи на мадридския колос да сложи ръка върху Неймар, докато последният носи екипа на парижани. В Барселона са също така готови да гарантират сигурността на покупката на ПСЖ, като запишат и клауза за обратно откупуване на още по-абсурдна от настоящата цена.