Отборът на Челси следи отблизо футболиста на Олимпик Лион Усем Ауар и се съобщава, че е готова да отправи оферта за звездата на „хлапетата“ това лято. Ауар получава много похвали за своето представяне през този сезон и се смята, че е трансферна цел на английските Ливърпул и Манчестър Сити.

Италианският „Tuttosport“ твърди, че Челси обаче с един гърди напред пред совите конкурунти, сред които е и италианският Ювентус. През настоящата кампания 21-годишния полузащитник вкара девет гола във всички турнири.

Изданието допълва още, че лондончани са силно заинтересовани от футболиста на Лион. Франк Лампард вече взе първият си футболист откакто е начело на „сините“, след като от лятото на „Стамфорд Бридж“ ще пристигне Хаким Зиеш от Аякс.

Челси са готови да предложат 43 милиона паунда за услугите на един от най-ярките франски таланти. Ауар може да играе в с средата или отляво на полузащитата. Освен деветте си попадения той има и седем асистенции през този сезон.

Мениджърът на Челси Франк Лампард планира бурно трансферно лято, а също така се очаква да има и масова чистка на някои футболисти.