Отборът на Челси се интересува от младата звезда на Монако Аурелиен Чуамени. Според „Calciomercato“, собственикът на „сините“ Роман Абрамович ще трябва да даде около 34 милиона паунда, за да привлече 21-годишия полузащитник.

Чуамени премина през академията на Бордо преди да се присъедини към Монако през януари 2020 година. Той има четири гола в 57 мача за тима от княжеството, където има договор до 2024 година. Той може да играе като дефанзивен халф или като десетка на позицията Сеск Фабрегас.

В момента Челси разполагат в тази зона с Н'Голо Канте, Жоржиньо и Матео Ковачич, а Рубен Лофтус-Чийк също може да бъде използван на тази позиция.

Тимът на Ювентус обаче също сериозно обмислят да привлекат Чуамени. Съобщава се, че те са изпратили оферта за младия французин, но предложението им е било отказано.

„Биаконерите“ смятат да се разделят с Аарън Рамзи, докато бъдещето на Родриго Бентанкур, Артур и Адриен Рабиот също остава неясно, което оставя само Мануел Локатели и Уестън МакКени като опции за полузащитата догодина.

Следователно треньорът Макс Алегри вече изготвя списък с евентуалните нови играчи за тази зона на терена. Освен Чуамени, там е халфа на Манчестър Юнайтед Пол Погба, който има договор с „червените дяволи“ само до края на сезона.