Бившият футболист на Ливърпул Доминик Матео гледа с добро око на евентуално преминаване на Гарет Бейл от Реал Мадрид на „Анфийлд“. Бившият бранител даде интервю за списание Man On The Street, в което заяви, че уелският национал би бил Х фактор за мърсисайдци и мениджъра им Юрген Клоп.

Бивш съотборник на Бейл го посъветва: Бъди задник!

„Би бил голям трансфер. Бейл би бил Х фактор за Ливърпул. Ако ще се завръща в Англия, мисля, че всички биха искали да го вземат в редиците си“, каза Матаео, който си спомни и за представянето на нападателя по време на финала за Шампионската лига през 2018 година между англичаните и испанците.

На Олимпийския стадион в Киев Бейл отбеляза два гола, единият със страхотна задна ножица, а „белите“ триумфираха с 3:1.

„Не бихме могли да кажем, че Ливърпул не се интересува от Бейл. Вероятно го иска. Но трябва да се види дали ще може да си го позволи от финансова гледна точка“, обясни още Матео.

Бейл се завпътва към Байерн при едно условие

Припомняме, че слуховете са, че е много възможно  Бейл да напусне „Сантиаго Бербнабеу“ след края на сезона. По-рано The Sun писа, че цената на Бейл възлиза на 175 милиона евро, а самият футболист, ако направи трансфер, би желал да получава годишна нетна заплата в размер на 19 милиона евро.

Бейл премина в Реал Мадрид през лятото на 2013 година от Тотнъм. За него „лос бланкос“ броиха 100 милиона евро.