Когато Гарет Бейл научи, че Зинедин Зидан е избраният да замести Сантиаго Солари и да започне новия спортен проект на „белия балет“, хлад премина през тялото му. Уелсецът и французинът не са в никак приятелски отношения, въпреки че имаха професионална връзка, която продължи две години и половина, в които имаха известни търкания. Износването между двамата прави невъзможно съжителството.

След финала на Шампионската лига в Киев, Бейл изрази съмнения относно своето бъдеще на „Сантиаго Бернабеу“. След напускането на Зидан и Кристиано Роналдо, уелсецът все пак остана в Реал Мадрид, но не успя да вземе „диригентската палка“ в отбора.

След девет месеца прекъсване Зидан се завръща в Реал Мадрид с ясен ум и без предразсъдъци. Изискванията на Зизу не се вписват в стила на Бейл, който остана на резервната скамейка в последните два финала от Шампионската лига, спечелени от Реал Мадрид.

Съвсем наскоро Бейл призна, че отношенията му със Зидан не са близки.

„Зидан не ми каза нищо при тръгването си. Не съм говорил с него от финала на Шампионска лига. Отношенията ни са добри, но не бих казал, че сме най-добри приятели. Това е нормална професионална връзка“, каза Бейл няколко седмици преди завръщането на Зизу начело на Реал Мадрид.

Завръщането на Зидан сега не прави нищо друго освен да подхранва слуховете за раздяла с Бейл още през следващото лято. Французинът има пълни правомощия относно своя състав за сезон 2019/20.

Агентът на Бейл – Джонатан Барнет обяви през февруари, че футболистът не мисли за трансфер, но завръщането на Зидан напълно промени сценария.

Освен това, в Реал Мадрид не са доволни от представянето на Бейл до този момент през сезона и са готови да го продадат при достатъчно добра оферта.

С появата на Зидан обратно на треньорския пост на „Сантиаго Бернабеу“ шансовете за трансфер на Бейл се увеличават.