Бившият холандски национал и футболист Рафаел ван дер Ваарт даде интересен съвет към звездата на Реал Мадрид Гарет Бейл. Според Ван дер Ваарт, който игра заедно с уелсеца в Тотнъм, той трябва да „бъде задник”, ако иска да се докаже пред испанския колос и капризните му фенове.

С приближаването до края на сезона информациите, че Бейл кара последния си сезон при „белия балет” ще стават все по-интензивни. На няколко пъти 29-годишния уелсец демонстрира, че има напрежение между него и някои от другите играчи, а фенове и медии непрекъснато го нападат след всеки слаб мач.

Рафаел ван дер Ваарт, който игра последователно за Реал Мадрид (2008-2010) и Тотнъм (2010-2012), е сред привържениците на Бейл, които все още искат да видят как рекордната покупка в историята на „лос бланкос” се справя добре. „Странно е, но в Холандия имаме максимата, че понякога трябва да бъдеш задник”, заяви 36-годишният Ван дер Ваарт пред „Стандард Спорт”.

„Има и позитивен начин, по който да бъдеш задник. Той струваше 100 милиона евро, Реал плати много пари за него, така че е длъжен да го направи. В последния си сезон в Тотнъм той изпълняваше всеки пряк свободен удар, решаваше всичко. Това трябва да направи и сега. Давам си сметка, че ще бъде трудно, защото в Реал има толкова много отлични футболисти, но той трябва да върши повече”, допълни Ван дер Ваарт.