Испанският шампион Барселона е взел решение какво да прави с нападателя Жоао Феликс, който играе под наем от Атлетико Мадрид. Каталунското издание Sport съобщава, че португалецът вече е убедил всички в клуба с доброто си представяне от началото на сезона, че от „Камп Ноу“ ще откупят правата му за постоянно след края на сезона.

„Разполагаме с целия сезон, за да подготвим предложение, което ще ни позволи да задържим Жоао Феликс. Много сме доволни от представянето му и той е играч, който е много харесван във всички сфери на клуба“, са заявили източници от Барса пред Sport.

Каталунският клуб е решил да увеличи сериозно заплатата на португалеца. При пристигането му в края на летния трансферен прозорец с играча и неговия агент Жорже Мендеш беше договорено годишно възнаграждение от 400 000 евро, което е доста по-ниско от това, която печели играч с неговите качества, но се налагаше заради икономическите проблеми на Барселона.

В договора на португалския играч обаче има клауза, че заплатата му ще бъде увеличена, когато финансовото състояние на Барселона позволи това и срещне одобрението на Ла Лига. Сега случаят е такъв, като годишната заплата на Феликс ще нарасне до близо 4 милиона евро на сезон. Дори и така обаче новата му заплата ще е близо два пъти по-ниска от договора, който сега има в Атлетико. Новата заплата няма да се отрази на финансовото състояние на Барселона, а вицепрезидентът на клуба Едуард Ромеу потвърди промяната и приветства професионализма на Феликс.

Важна подробност, която също може да спомогне за постоянното привличане на футболиста е, че наставникът на мадридчани Диего Симеоне не възнамерява да разчита на португалеца. Същевременно от Атлетико ще искат да си върнат поне част от инвестицията към него, след като платиха за Жоао Феликс 127 милиона евро на Бенфика през 2019-а година.

Футболистът има договор с „дюшекчиите“ до 2029-а година. Той е изиграл 8 мача за Барселона от началото на сезона (в 7 от тях като титуляр), като е вкарал 3 гола и е дал 3 асистенции.