Андре Гомеш е получил уверение от ръководството на Барселона, че няма да бъде спиран да напусне клуба през летния трансферен прозорец, но само при положение, че каталунците не загубят никакви пари в операцията.

Агентът на Гомеш от своя страна е информирал Барселона за интереса към играча от няколко европейски клуба.

Барселона настоява да получи минимум 30 милиона евро за португалския национал и те да бъдат гарантирани. В сумата може да бъдат включени допълнителни бонуси, но при всички положения от каталунския клуб искат да бъдат сигурни, че ще достигнат тези числа като минимум.

Барселона плати 35 милиона евро на Валенсия за Гомеш и каталунците не желаят да губят пари от него.

24-годишният футболист, който бе привлечен от Луис Енрике на „Камп Ноу“, така и не успя да се наложи в отбора на Барселона. Той получава изключително ограничено игрово време и под ръководството на Ернесто Валверде.

Футболистът призна преди няколко седмици в интервю, че не се чувства щастлив и е дошло времето да „промени въздуха“ и да поднови своята кариера, като поеме ново предизвикателство.

Милан и Ювентус ще наддават за играч на Барселона

През миналото лято Барселона отхвърли оферти от Манчестър Юнайтед и Ювентус за халфа. Към Гомеш има сериозен интерес от няколко отбора от Висшата лига, както и от италианския шампион.

Скъп халф на Барса настоя да бъде продаден